חדשות ומבצעים
ברוך הבא אורח
דוא"ל:

סיסמא:

קוסמטיקה טבעית - ויטמינים ומינרלים בשרות היופי

ויטמינים ומינרלים בשרות הקוסמטיקה הטבעית

לפני שמדברים על ויטמינים ומינרלים בשרות הקוסמטיקה צריך לזכור כי העור שלנו מגיב ישירות למזון אותו אנו צורכים ולרגשות שלנו. אני דוגלת במזון עשיר ואינטגראלי (ומעט) המכיל כמות מספקת של ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות.

כאשר מדברים על אנטי אייג'ינג פנימי מדברים למעשה על תזונה מאוזנת העשירה בנוגדי חמצון, נוגדי דלקת, מעט סוכר וכמובן אורח חיים רגוע. כל מה שקורה בפנים משפיע על עורנו, כבר אמרנו את זה? אם כך איך שום סיבה למה לא להשתמש באותם ויטמינים ומינרלים הכול כך חשובים פנימית – גם במריחה חיצונית ואכן עולם הקוסמטיקה עושה שימוש נרחב באותם ויטמינים ומינרלים, כמובן גם תחום הקוסמטיקה הטבעית. בואו נכיר כמה שחקנים חשובים:
 

ויטמין E

ויטמין E, הנקרא גם טוקופרול הינו ויטמין המתפקד כקו אנזים בקרומי תאים והוא נוגד חמצון רב-עוצמה המגן על קרומי התאים וחלקים אחרים מסיסי שומן של הגוף כמו LDL ("הכולסטרול הרע") מפני רדיקלים חופשיים. הגנה על ה-LDL בפני חמצון מצמצמת את הסיכון למחלות לב. השימוש בוויטמין E כחומר משמר נפוץ במוצרי מזון וקוסמטיקה. ויטמין E הינו אנטי אוקסידנט קלאסי. מגן מפני הרס של רקמת החיבור על ידי רדיקלים חופשיים וכן מונע חמצון של המוצר.
 

ויטמין C

ויטמין C (ידוע גם בשם חומצה אסקורבית) הוא ויטמין מסיס במים, החיוני לחיים.

ויטמין C נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים. מחקרים רבים מצביעים על כך שוויטמין C גם מחזק את המערכת החיסונית מפני דלקות, ולעתים ממלא תפקיד בצמצום סכנה של מחלות לב וסרטן. אופן הפעולה המדויק המוביל לתוצאות אלו אינו ידוע. סביר להניח כי אחד הגורמים לכך הוא האיכות הנוגדת חמצון של הוויטמין.

ויטמין C נפוץ מאוד בתחום הקוסמטיקה אך מכיוון שהחומצה האסקורבית אינה יציבה משתמשים באסקורביל פלמיטט או מגנזיום אסקורביל פוספאט שהן נגזרות של ויטמין C, בעלות יציבות טובה יותר מחומצה אסקורבית. ויטמין C לטיפול בעור משמש להגנה מפני קרני UVותיקון, ייצור וסינתזת הקולגן, הבהרת העור וכתמי שמש, אנטי דלקתית. היא נוגדת חמצון רבת עוצמה.
 

ויטמין A

ויטמין A (או רֵטִינוֹל) הוא ויטמין החיוני לראיית לילה ולתפקוד העור והרקמות הריריות המצפות את מערכת העיכול ומערכת השתן. ויטמין A תורם גם לתפקוד מערכת הרבייה ומעורב בתהליכי הגדילה של הגוף.

בתחום העור הינו ויטמין מאוד פעיל לטיפול בהזדקנות העור. משקם את רקמות העור, חיוני לתפקוד העור ורקמות ריריות, מזרז התחדשות תאי עור, ייצוב סיבי קולגן, אלסטין וחומצה היאלרונית. משפר קמטוטים, מחזיק לחות בעור, משפר את טונוס העור. מתאים לטיפולי אנטי אגי'נג, עור יבש, אקנה. (אסור לשימוש בתקופת ההריון)
 

ויטמין B3 - ניאצין

ויטמין B3 הוא ויטמין שמשתתף בייצור חומצות שומן, בפירוק הגלוקוז ובמטבוליזם של חלבון. הוא משפיע גם על מערכות העצבים והעיכול.

ויטמין B3 בעל תכונות רבות ההופכות אותו לשימושי באקנה ואנטי אייג'ינג. אנטיביוטי, מפחית אדמומיות, מרגיע, מגדיל את רמות חומצות השומן בעור, הבהרת העור וכתמי עור. מונע אובדן מים בעור, בעל אפקט להפחתת קמטוטים קטנים ומשפר את גמישות העור. יש לו השפעה מעכבת/ מפזרת מלנוציטים לתאי העור, ובכך הוא יכול לקטוע/להקל בתהליך שגורם לפיגמנטציה.
 

אבץ

אבץ הוא מינרל קורט חשוב להפעלתם של אנזימים רבים ותפקידים ביולוגיים רבים נוספים. אבץ הוא מרכיב חיוני בבני-אדם, הכרחי לקיום החיים. מחסור באבץ מוביל לתוצאות ניכרות של עליה במשקל אצל בעלי-חיים. אבץ מצוי באינסולין, בחלבונים מסוימים, ובאנזימים שונים.

בתחום הקוסמטיקה נפוץ האבץ בתכשירים לטוסיק התינוק, טיפול באקנה ועוד', הוא ידוע כעוצר דימום, מחטא, מעודד ריפוי פצעים, מונע הזעה, מסנן קרינה קל. מקל על כל סוג של בעיית עור ושיער.
 

חומצות שומן חיוניות

מדובר בחומצות שומן אומגה 3 ואומגה 9 . הן נקראות חיוניות מכיוון שהגוף אינו יכול לייצר אותן בעצמו. חומצות שומן הן המרכיב העיקרי בפוספוליפידים, אשר בתורם הינם המרכיב העיקרי של ממברנת התא בכל האורגניזמים. במיוחד חשובה האומגה 3 הידועה כמרגיעה דלקת לעומת ה 6 המעוררת. שתי האומגות חשובות אך הבעיה היא החסר של האומגה 3 בתזונה המודרנית ולכן יש לצרוך אותה יותר. יש לכולן תפקיד חשוב בתחום הקוסמטיקה לעור להגנה על התאים, ניתן להזין את העור באומגות ע"י שמנים צמחיים העשירים בהן.
 

חומצה אלפא ליפואית

חומצה אלפא ליפואית הוא נוגד חמצון המשמש לטיפול ולמניעת הזדקנות העור, הפרעות פיגמנטציה. חומצה ליפואית חומצה בעלת יכולת להפחית את הדלקת שגורמת להזדקנות עור מואצת. היא משמשת לעתים קרובות מוצרי טיפוח לעור שנועדו להפחית את דלקת, לשפר את ייצור האנרגיה בתאים, לנטרול מתכות כבדות ורדיקלים חופשיים. היא משמשת להפחתת קמטוטים וקמטים.
 
 




 
חנות וירטואלית זו הוקמה ע"י יאללה   חנות וירטואלית  
רכישה מאתר זה הינה מאובטחת ב SSL 256BIT