Close
אין מוצרים בסל הקניות שלך
חיפוש
Filters
RSS

מאמרים

דאודורנטים טבעיים
דאודורנטים טבעיים

בשנים האחרונות, אנחנו חשים מגמה חזקה של חזרה ל"טבעי", למוצרים הבריאים יותר, למוצרים נטולי הכימיקלים. אנחנו רואים את זה במזון, בקוסמטיקה ובמוצרי הטיפוח. אבל, משום מה, חלק מהנשים המשתמשות בתכשירי טיפוח טבעיים, עדיין ממשיכות להשתמש בדאודורנטים התעשייתיים. כנראה שהאמונה הרווחת היא, כי בחום ובלחות הישראליים, צריך תכשירים שהם Heavy Duty, ונשים מוכנות לסכן את בריאותן, על מנת שלא להיתפס כשהן מדיפות ולו ריח קליל של זיעה... כאן, ניתן להניח, כי בחירה זו, נעשית, מתוך חוסר הבנה של מהי הזעה ומה גורם לה להדיף את אותו ריח שאנחנו מנסים להימנע ממנו.

חמאת קקאו בקוסמטיקה טבעית
חמאת קקאו בקוסמטיקה טבעית

מה אפשר להגיד על קקאו שעוד לא נאמר? ממשקה השוקו החורפי החם (עם מרשמלו וקצפת) ועד לשוקולד האהוב שלנו, נראה, כאילו בכל מקום בו אנחנו זקוקות לבוסטר של מרץ, הקקאו נמצא שם. גם חמאת הקקאו האורגנית נכנסת בדיוק להגדרה זו, מאחר והיא נותנת לעור שלנו את בוסט הלחות לו הוא זקוק.

שמן זרעי המפ בכבישה קרה
שמן זרעי המפ בכבישה קרה

שמן זרעי המפ בולט ברמות הריכוז הגבוה של חומצות השומן הקיימות בו, אבל לא רק. מסתבר שהשמן הצנוע לכאורה, ובעל הטעם האגוזי, נחשב לאחד מהמקורות הטובים והמאוזנים ביותר של חומצות האומגה החיוניות לנו (3, 6 ו-9), חלבונים קלים לעיכול, אנטי-אוקסידנטים, סיבים, ויטמינים (E, B ), מינרלים (אשלגן, זרחן, סידן ומגנזיום) ועוד רשימה ארוכה של רכיבים טבעיים, אשר חיוניים לפעולתם התקינה של הגוף והנפש , ומראה העור שלנו.

שמנים צמחיים - איך תדעי אם השמן איכותי?
שמנים צמחיים - איך תדעי אם השמן איכותי?

איכותם של השמנים הצמחיים נמדדת על פי טיב הזרע, אופן סחיטתו (כבישה קרה או חמה), סינונו ותנאי שימורו.

תעשיית הקוסמטיקה האוהבת קרמים לבנים חסרי ריח לרוב משתמשת בשמנים מזוככים בכבישה חמה אשר אין להם לא את הריח האופייני ולא את הצבע האופייני

השוק עמוס בשמנים לתעשיית הקוסמטיקה והארומתרפיה. מטפלים מתחילים הולכים לאיבוד בין המבחר ואינם יודעים איך לבחור.

הדבר הראשון שצריך לזכור הינו שההבדלים בין שיטות הכבישה יכולים להסביר את ההבדלים בעלויות השונות של השמן. לשמן בכבישה קרה צריך הרבה יותר זרעים, הוא איכותי יותר ולכן לפעמים גם יקר יותר.

שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה - האולר השוויצרי של השמנים
שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה - האולר השוויצרי של השמנים

בשנים האחרונות העולם "גילה" את נפלאותיו של שמן הקוקוס. אם להאמין למאמרים, אין דבר שהשמן הזה איננו מסוגל לעשות בתחום טיפוח הגוף, השיער והקוסמטיקה. מהלבנת שיניים וחיזוק החניכיים, דרך ריכוך עור קשה במרפקים וכפות הרגליים ועד לעידוד צמיחה שיער מואצת יותר (כן, גם בריסים ובגבות, ולא רק שיער הראש), שמן קוקוס מעניק לנו טיפוח כולל, פנימי וחיצוני.

שמן אתרי לבנדר - לא על הריח לבדו...
שמן אתרי לבנדר - לא על הריח לבדו...

לבנדר, אותו צמח רב-גוני ומועיל, שאין חברת קוסמטיקה, אווירה או מוצרי ניקוי לבית, שאיננה מציעה ללקוחותיה לפחות תכשיר אחד בריחו הענוג, נחשב לאחד מהצמחים המועילים ביותר התחום הקוסמטיקה הטבעית. בניגוד למרבית השמנים האחרים המחייבים מהילה בשמן-נשא, שמן אתרי לבנדר ניתן לשימוש ישירות על העור ללא מהילה, גם (ובעיקר) במקרים של עור רגיש, מגורה או פגוע.

שמן הדס - נושמים לרווחה
 שמן הדס - נושמים לרווחה

האם ידעת שאת עליו של אותו הדס, אשר נחשב לאחד מארבעה המינים שלנו (אוטוטו סוכות, זוכרת?), נהגו לקלוע בזרים שהונחו על ראשיהן של הכלות האירופאיות בעת החדשה? מאותו הדס, חסר הטעם ובעל הריח, כפי שמתואר בהשוואת ארבעה המינים לארבעה סוגי האנשים בעם ישראל, מפיקים את אחד השמנים האתריים שאת חייבת שיהיה לך, במיוחד בחורף.

עץ הרימון נתן ריחו - בריאות צבועה בארגמן!
עץ הרימון נתן ריחו - בריאות צבועה בארגמן!

שמן זרעי רימונים בכבישה קרה נחשב לאחד מהשמנים המעולים, ומקושר ישירות, בשל תכונותיו, לתכשירי טיפוח אנטי אייג'ינג ולתכשירים המיועדים לעור המזדקן. זרעי רימון והשמן המופק מהם מכילים חומצת שומן ייחודית הנקראת חומצה פוניצית (Punicic acid), חומצת שומן רב בלתי רוויה, אשר שייכת לקבוצת חומצות השומן הלינולניות המוצמדות (conjugated linolenic acids = CLnA). באופן טבעי, מכילי זרעי הרימון בין 60% ל-80% של חומצה פוניצית, מתוך כלל החומצות המצויות בו. כמו כן, בזכות האנטי-אוקסידנטים שבו, נחשב שמן זרעי הרימון לשמן אידיאלי להגברת גמישותו של העור, הפחתת הקמטים הדקים והאטת תהליכי הזדקנותו של העור. בשמן ניתן להשתמש כמות שהוא, במריחה על עור פנים נקי בכל לילה לפני השינה, או לשלב אותו בתכשירים השונים, בדרכים שתכף נפרט.

אז מה המרגש? קוסמטיקה טבעית בדבש!
אז מה המרגש? קוסמטיקה טבעית בדבש!

כאשר דבש נמרח על העור, הוא סופג לחות מהאוויר ויוצר על העור שכבת לחות שמגינה על העור ומשפרת את המרקם שלו. הדבר בולט במיוחד אצל נשים בוגרות, בשלב בו העור שלהן מאבד לחות במהירות, מאבד מנפחו ומתחיל להתקמט.

דבש מכיל רכיבים אנטי-אוקסידנטיים (מעכבי חמצון) שמגנים על העור מפני נזקי איתני הטבע (כמו רוח, מליחות וכד') וישנם מחקרים המוכיחים כי הדבש מגן על העור מפני קרינת השמש המזיקה. לא הייתי משתמשת בו בלבד כתכשיר הגנה מפני השמש, אבל לתכשירים המכילים אותו יש יתרון גדול על פני האחרים.