Close
אין מוצרים בסל הקניות שלך
חיפוש
Filters

שמן פצ'ולי - נעים להכיר

שמן פצ'ולי

פצ'ולי הוא צמח ממשפחת השפתניים ולכן נחשב לקרוב משפחה בוטני של האזוב והנענע. הפצ'ולי אמנם גדל באופן טבעי ביבשת אסיה, אבל הודות לתכונותיו החיוביות של שמן הפצ'ולי (שמיד אפרט לגביהן) הוא מגודל באופן מתורבת בארצות שונות. באופן הזה ניתן להפיק מהצמח שמן מספר פעמים בשנה, בעיקר לצרכי בישום.

השמן מופק באמצעות זיקוק של העלים באמצעות קיטור, השרייה וייבוש וכולל 3 חומרים פעילים : 2 חומרי ריח בשם פצ'ולול Patchoulol ונורפצ'לנול (Norpatchoulenol  וחומר בשם גרמקרין (Germacrene) – חומר דוחה חרקים.

לשמן יש צבע צהוב כהה עד חום (תלוי באחוז המרכיבים הפעילים) והוא מכיל גם אזולן שהוא חומר מרגיע. לשמן יש תכונות שנוגדות פטריות, דלקות והוא גם אנטימיקרוביאלי ואנטיביוטי. השמן משמש כמרכיב ריחני במוצרי קוסמטיקה שונים כמו סבונים, אבקות כביסה, דאודורנטים ומטהרי אוויר, דוחה חרקים ובמזרח הרחוק אף משמש כמרכיב בקטורת לצרכים דתיים.

לשמן יש תכונות רבות וכדי ליהנות מהן מומלץ לרכוש שמן פ'צולי טהור, כלומר שמן שאינו מהול ואינו מדולל. לפניכם רשימה חלקית של תכונות השמן:

  •          עור – השמן מעודד התחדשות ובנייה של תאי עור ולכן אידיאלי לטיפול בסימני מתיחה, בצלוליטיס, באקנה, באקזמות שונות, בסבוריאה, באלרגיות ובכוויות. כמו כן, השמן מרגיע גירודים ועקיצות של חרקים.
  •          עיכול – השמן מרסן תיאבון ומצוין לטיפול בגזים ובבעיות עיכול שונות (צרבות, בחילות, ריפלוקס וכו').
  •          שיער – השמן מבריק את השיער, מונע נשירה ומצוין לטיפול בקשקשים.
  •          ריח גוף- השמן מסווה בהצלחה ריחות של זיעה וכן ריחות רעים מהפה.
  •          מתח – השמן מרגיע מחרדות וממצבי מתח, מנקה את התת מודע ונחשב לאנטי דכאוני.

 

שמן פצ'ולי 

 

רוצים דוגמאות? בבקשה...

  •          לאמבט – הוסיפו 2-3 טיפות של שמן פ'צולי מדולל בשמן שקדים וכף מלח אנגלי למי אמבטיה חמימים ותתפנקו כמו מלכים.
  •          לטיפול בסבוריאה – הוסיפו טיפת שמן פ'צולי ל-10 סמ"ק שמן קלנדולה, 2 טיפות שמן לבנדר וטיפת שמן גרניום ומרחו את העור הפגוע.
  •          לטיפול נגד עש – טפטפו מספר טיפות שמו פצ'ולי ושמן לבנדר על צמר גפן ושימו בארונות הבגדים והמזון.
  •          לשדרוג הכביסה – הוסיפו מספר טיפות שמן פ'צולי לאבקת הכביסה שלכם והבגדים שלכם יריחו כמו חדשים.
  •          לטיפול בעור יבש - הוסיפו לקרם טבעי שהכנתם 2 טיפות פצ'ולי ושתי טיפות אילנג אילנג

וזה לא הכל, כי ניתן לייצר באמצעות השמן גם שמן גוף מרענן וקליל שיכול לשמש גם כבושם. כל שעליכם לעשות הוא לערבב 30 מ"ל של שמן חוחובה, 20 מ"ל שמן שקדים מתוקים, 20 טיפות של שמן תפוז מתוק, 5 טיפות של שמן פ'צולי ולערבב אותם. אני ממליצה למרוח את השמן על הגוף לאחר המקלחת בשעות הערב (לא יוצאים עם תפוז לשמש) וליהנות משמן גוף ריחני שנספג במהירות. ואגב, שמן הגוף הזה מתאים לשני המינים כך שאתם מסודרים.

 

הכל טוב? כמעט...

מכיוון שמדובר בשמן טהור ועוצמתי יש לעשות שימוש בשמן רק בהתאם להנחיות של מטפל או לפי מתכון ארומתרפי. כמו כן, יש לעשות שימוש ישיר בשמן על הגוף רק כשהוא מדולל בשמן נשא. במידה והשימוש נעשה לצרכי בישום אוויר ניתן להשתמש בשמן ישירות באמצעות טפטוף על בדים, הדלקה במבער וכו'.

חשוב לדעת שהשמן אסור לשימוש ע"י נשים הרות ובעלי רגישות לפניצלין (יכול לגרום להם לגירויי עור). כמו כן, יש אנשים שריח השמן גורם להם לכאבי ראש ולתחושת הירדמות ומומלץ להשתמש בו במתינות.