Close
אין מוצרים בסל הקניות שלך
חיפוש
Filters
RSS

מאמרים

שפתיים יבשות ופתרונות טבעיים לטיפול
שפתיים יבשות ופתרונות טבעיים לטיפול

שפתיים יבשות וסדוקות הן לא גזירת גורל. אמנם צבען האדום של השפתיים נחשב לסקסי וחושני אבל הוא נובע מסיבה פיזיולוגית - קרבת כלי דם בשפתיים לפני השטח כי עור השפתיים דק יותר משאר עור הפנים. העור הדק בשפתיים הופך את אובדן המים בשפתיים לגדול פי 3-10 מבשאר חלקי הפנים

שמן רוזמרין - כל מה שצריך לדעת
שמן רוזמרין - כל מה שצריך לדעת

שמן רוזמרין נחשב לאחד השמנים האתריים הפופולריים ביותר ויש לזה סיבה טובה. יש כאלו אפילו שטוענים שהוא בגדר "חביב הקהל" בקטגוריית השמנים האתריים, אבל דבר אחד בטוח – מדובר בשמן שכל בית חייב אותו כי הוא פשוט עושה הכל (רשימה חלקית בהמשך)

מה זה סרום?
מה זה סרום?

סרום אמור להיות תמצית מרוכזת של מרכיבים פעילים בעלי מולקולות קטנות, למשל וויטמינים, מינרלים, צמחים, שמנים, הורמונים ועוד. הודות לעובדה שהמולקולות בסרום קטנות הוא יכול לחדור לשכבות התחתונות של העור ולהיספג בהן. בנוסף, העובדה שמדובר במוצר מרוכז הופכת אותו ליעיל במיוחד, כלומר די בכמה טיפות של סרום (לרוב 2-3 טיפות) כדי לעשות את העבודה הרצויה

הכיני בקלות מסיכת פנים ביתית
הכיני בקלות מסיכת פנים ביתית

מסיכת פנים היא דרך עמוקה ויסודית לשמור על טיפוח עור הפנים. אמנם השם "מסכה" נוצר בשנות ה-20 של המאה הקודמת שבה נעשה שימוש במסכות סמיכות, אבל כיום אפשר ליהנות ממסכות פנים במרקמים שונים שמתאימות לסוגי העור השונים ולבעיות ספציפיות. עם זאת, לפני כל שימוש במסכה יש להקפיד על הכללים הבאים

10 עובדות על בשמים
10 עובדות על בשמים

נוהגים לציין את תחילת ההיסטוריה של הבושם עוד בתקופת האדם הקדמון אשר גילה כי ישנם עצים מסוימים שבעת הבערתם מופקים ריחות נעימים. לאור גילוי זה האדם הקדמון השתמש באותם בשמים כמנחה לאלים הקדומים והאמין כי יש בכוחם של בשמים אלה להעביר לאלים מסרים בעזרת אש, מכאן מקור השם פרפיום- דרך העשן.

אקנה והמלצות לטיפול טבעי
אקנה והמלצות לטיפול טבעי

אקנה היא דלקת של בלוטות החלב וזקיקי השיער שנקראת בלועזית Acne vulgaris ובעברית חטטת, אך מכיוון שהיא מופיעה בעיקר גיל ההתבגרות היא נקראת בטעות פצעי בגרות. האקנה מופיעה לרוב בגיל זה כתגובה להפרשת הורמון המין הגברי טסטוסטרון, כך שעם האיזון בתגובת הגוף להורמון פוחתת גם הדלקת ואיתה הפצעונים.

נפלאות שמן הקמומיל
נפלאות שמן הקמומיל

קמומיל הוא אחד מצמחי המרפא העתיקים הידועים לאדם ונחשב לשמן רב שימושי . שמן קמומיל אפשר לייצר בהשריית קמומיל (בבונג) בשמן צמחי ואז מקבלים שמן תשרית קמומיל עשיר שניתן להשתמש בו חופשי או זיקוק הצמח בקיטור ואז מקבלים תמצית אתרית טהורה, ועליה אני רוצה לדבר במאמר זה כי שמן קמומיל נחשב לאחד מהשמנים האתריים השימושיים והעדינים שיש וחשוב להכיר אותו

קולגן - דברים שתרצי לדעת
קולגן - דברים שתרצי לדעת

קולגן הוא חלבון, הוא אינו מתנהג כמו חלבון רגיל ויש לו תכונות ייחודיות למשל : הודות לגמישותו ולחוזקו הוא מבצע פעולות חיבור שונות בתוך התאים וגם מחוצה להם. בעל יכולת מתיחה רבה והשפעה על המראה הכללי של העור. עם זאת, כחלק מתהליך ההזדקנות פוחת ייצור הקולגן בגוף והדבר מתבטא בקמטים, בירידה בגמישות העור וירידה ברמת הלחות של העור.

שמן פצ'ולי - נעים להכיר
שמן פצ'ולי - נעים להכיר

שמן פצ'ולי משמש כמרכיב ריחני במוצרי קוסמטיקה שונים כמו סבונים, אבקות כביסה, דאודורנטים ומטהרי אוויר, דוחה חרקים ובמזרח הרחוק אף משמש כמרכיב בקטורת לצרכים דתיים. לשמן יש תכונות שנוגדות פטריות, דלקות והוא גם אנטימיקרוביאלי ואנטיביוטי וניתן לעשות בו שימושים קוסמטיים רבים: